2018-2019 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER

1. TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI:

ÇEVİRİBİLİM (İNGİLİZCE)

TAM BURSLU

NALAN BOZAN

ÇEVİRİBİLİM (İNGİLİZCE)

%50 BURSLU

NADİRE ŞAHİKA BEDİRBEYOĞLU

EKONOMİ VE FİNANS

ÜCRETLİ

FURKAN YILMAZ

SÜMEYRA KILIÇ

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER %30 İNGİLİZCE

TAM BURSLU

ADELA NAZARİ

YL

(*) YL: YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA DOĞRUDAN BAŞLAYACAK.

BH: BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMINA BAŞLAYACAK.

YDH: TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFINA DEVAM EDECEK (YURTDIŞI ÖĞRENCİLER İÇİN) VEYA SÜREM'DE KAYNAK DİL KURSLARINA KATILACAK.

KAYIT TARİHLERİ

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarına başvurup kesin kayıt hakkı kazanan asıl adayların 06-07 Şubat 2019 (asıl adayların kayıt yaptırmaması halinde yedek adayların 08 Şubat 2019) tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.
Bu duyuru adaylara tebligat niteliğinde olup, ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır, duyurulur.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Önemli Not: Bir programdan kabul alan adaylar aşağıda belirtilen belgelerin orijinallerini ( sadece diplomaların orijinallerinin yanı sıra bir adet fotokopilerini) kayıt sırasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletmekle yükümlüdürler.

• Lisans / yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan lisans diploması tercümesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan pasaport fotokopisi
  • Diploma yurtdışından alınmışsa ilgili denklik belgesi
  • Lisans ve lisansüstü transkriptleri
  • Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran adaylardan ALES belgesi
  • Mezun olduğu/olacağı kurumdaki disiplin durumunu gösterir belge
  • Nüfus cüzdanını fotokopisi
  • Başvurulan programın öngördüğü Yabancı Dil Belgesi
  • Askerlik Durum Belgesinin (askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak bir lisansüstü programına kaydolmasında askerlik bakımından sakınca olmadığına dair belgenin) aslı (yabancı uyruklu adayların başvurularında aranmaz).
  • Cepheden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, son altı ay içinde çekilmiş 4 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Transkriptlerinde belirtilmemiş olan adaylar için, mezuniyet ortalamasının 100’lük sistemde karşılığını gösteren belgenin aslı.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  2. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  3. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  4. Belirlenen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
Görüntülenme: 610 Yayınlanma Tarihi: 5 Şubat 2019 Güncellenme Tarihi: 22 Mart 2023 16:37:49