2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER

1. TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI:

İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANS

TAM BURSLU

MUH***** KAD** DUR***

İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANS

%50 BURSLU

AL* ÖZE****

HİL** YİĞ**

ÇEVİRİBİLİM (İNGİLİZCE)

%50 BURSLU

MEM**** ZEY*** TEM******

ŞEY***** AŞ**

YL

(*) YL: YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA DOĞRUDAN BAŞLAYACAK.         BH: BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMINA BAŞLAYACAK.

YDH: TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFINA DEVAM EDECEK (YURTDIŞI ÖĞRENCİLER İÇİN) VEYA SÜREM'DE KAYNAK DİL KURSLARINA KATILACAK.

1. DOKTORA PROGRAMLARI:

D/BH(*)

ÇEVİRİBİLİM (İNGİLİZCE)

TAM BURSLU

NAL** BOZ**

D

PEL** TÜR****

D

(*) D: DOKTORA PROGRAMINA DOĞRUDAN BAŞLAYACAK.  BH: BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMINA BAŞLAYACAK.

KAYIT TARİHLERİ

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarına başvurup kesin kayıt hakkı kazanan asıl adayların 14-15 Şubat 2022 (asıl adayların kayıt yaptırmaması halinde yedek adayların 16 Şubat 2022) tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.
Bu duyuru adaylara tebligat niteliğinde olup, ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır, duyurulur.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Lisans / yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan lisans diploması tercümesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan pasaport fotokopisi
  • Diploma yurtdışından alınmışsa ilgili denklik belgesi
  • Lisans / yüksek lisans transkripti
  • Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran adaylardan ALES belgesi
  • Mezun olduğu/olacağı kurumdaki disiplin durumunu gösterir belge
  • Nüfus cüzdanının fotokopisi
  • Başvurulan programın öngördüğü Yabancı Dil Belgesi
  • Cepheden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, son altı ay içinde çekilmiş 2 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Transkriptlerinde belirtilmemiş olan adaylar için, mezuniyet ortalamasının 100’lük sistemde karşılığını gösteren belgenin aslı.
  • %50 Burslu ve Ücretli olarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler için İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’ndan alınacak ödeme yapıldığına dair belge

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  2. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  3. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  4. Belirlenen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

Önemli Not: Bir programdan kabul alan adaylar yukarıda belirtilen belgelerin orijinallerini (sadece diplomaların orijinallerinin yanı sıra bir adet fotokopilerini) kayıt sırasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletmekle yükümlüdürler.

Görüntülenme: 1024 Yayınlanma Tarihi: 10 Şubat 2022 Güncellenme Tarihi: 23 Mart 2023 09:43:25