• Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı
  • Geri Dön
    Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Psikoloji Yüksek Lisans Programı, gelişim psikolojisi ve deneysel psikoloji olarak iki alt alanda uzmanlaşma sağlamak üzere açılmıştır. Programın amacı, psikoloji alanında deneyimli öğretim üyelerinden ders alan öğrencilerin, bu alanda Türkiye’de bulunan akademisyen açığını kapatmak üzere yetiştirilmesidir. Deneysel ve gelişimsel psikoloji alanında güncel konuları içeren ders programına sahip, nitelikli bir yüksek lisans programı olmayı hedeflemektedir. Üniversite bünyesinde bulunan Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PAMER) kullanımı ile pekiştirilen yüksek lisans programı, öğrencilere deneysel, nöropsikoloji ve gelişim laboratuvarlarında araştırma yapma şansı verecektir.

Program 12 seçmeli ders, zorunlu bilimsel araştırma etiği dersi, seminer ve tez derslerinden oluşmaktadır. Konularında uzman öğretim üyeleri tarafından verilecek derslerin hepsi seçmeli olup ders listesi aşağıda sunulmuştur.

DERS KODU

DERSLER